Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50546 Library:50634 in /home/bigsite/public_html/blog/post.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigsite/public_html/blog/post.php:10) in /home/bigsite/public_html/blog/post.php on line 24
كترينگ در صنعت غذا تهيه غذا تهيه غذا .

تهيه غذا

كترينگ در صنعت غذا

شايد تا به حال واژه كترينگ را شنيده باشيد. شايد حالا هم كه اين كلمه را مي‌خوانيد يك لفظ بيگانه و بي‌معني به نظرتان برسد، اما اگر از آن دسته افرادي باشيد كه زياد با هواپيما به سفر مي‌رويد يا به دفعات در هتل‌هاي مدرن اقامت داشته‌ايد يا در خانه و محيط كار غذاهاي رستوراني و رژيمي سفارش مي‌دهيد حتما با واژه كترينگ آشنا شده‌ايد. در هر حال چون ما قصد آزار شما را نداريم و نمي‌خواهيم زياد به ذهن تان فشار آوريد، خيلي سريع شما را با معني و مفهوم كترينگ آشنا مي‌كنيم.

كترينگ يك كلمه انگليسي است و به تهيه و توزيع غذا و نوشيدني در يك محل و سرو آن‌ در مكان ديگر براي پذيرايي گفته مي‌شود. كترينگ هواپيمايي، كترينگ قطار، كترينگ بيمارستاني، كترينگ هتلي و كترينگ رستوراني و انواع رژيمي آن كه زير نظر متخصصان علوم غذايي تهيه و توزيع مي‌شود از اين جمله است. در واقع آن غذاهايي كه به همراه دورچين‌هاي متنوع يا بر اساس نوع سفارش غذايي به همراه ترشي، ماست، سالاد، دسرميوه‌اي، ژله و يك نوع نوشيدني هر كدام درون ظروف مخصوص و همگي در يك بسته براي مشتري ارسال مي‌شود ماحصل كترينگ است.

به زبان ساده‌ مي‌توان گفت امروزه از صنعت كترينگ براي ارائه خدمات بهترغذايي و پذيرايي به مهمانان و مشتريان و ايجاد رقابت سالم در مسير ارائه خدمات باكيفيت و متنوع استفاده مي‌شود كه البته بايد اين سرويس‌دهي بخصوص در مورد انواع كترينگ غذاهاي رژيمي كه برخي رستوران‌ها براي افراد چاق و لاغر و ديابتيك و داراي چربي و فشار خون بالا و... ارائه مي‌دهند، تحت نظر متخصصان علوم غذايي و تائيد شده از سوي وزارت بهداشت و درمان و موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران باشد.

تفاوت كترينگ غذاهاي هوايي و زميني

معمولا كترينگ غذاهاي هوايي شرايط ويژه‌تري نسبت به ساير كترينگ‌ها دارند. بيشتر غذاهاي هواپيمايي از نوع نيمه آماده، كنسروي و كم حجم است و شرايط هوايي و ارتفاعي كه روي ذائقه مسافران تاثير مي‌گذارد بايد در اين كترينگ‌ها در نظر گرفته شود. كترينگ غذايي در پرواز‌هاي صبحگاهي، ميانه روز، ظهرگاهي، عصر و شبانه مطابق با فصول سال متغير است. معمولا در پرواز‌هاي صبحگاهي مواد با در صد شيريني بالاتر به جهت تامين انرژي بيشتر، در پروازهاي ظهر از غذاهاي تركيبي از قند‌ها و پروتئين‌ها و هنگام شب مواد فيبري و كم‌حجم و سهل‌الهضم پروتئيني مورد توجه قرار مي‌گيرد. البته در پروازهاي بيش از 120 دقيقه از خورش‌ها هم استفاده مي‌شود. معمولا در مسيرهاي خروجي از مبدا، به غذاهاي گرم و در مسيرهاي بعدي از غذاهاي سرد استفاده مي‌شود و در تهيه غذاها از حداقل چربي و ادويه‌جات استفاده مي‌كنند و در ارتفاعات زياد هوايي، غذاها ويژه‌تر مي‌شود.

اما در كترينگ ‌هاي هتلي و قطاري تنوع غذاها بيشتر و از انواع چلوها، خورش‌ها، كباب‌ها و حتي غذاهاي سنتي‌تر همچون آبگوشت و آش به همراه ادويه‌جات مختلف با ميزان چربي و نمك متفاوت استفاده مي‌شود. در مورد كترينگ‌هاي بيمارستاني و رژيمي شرايط كمي متفاوت‌تر بوده و بر اساس نوع بيماري، غذا بايد از مواد اوليه اورگانيك و سالم با كيفيت بالا تهيه و انرژي حاصل از آن محاسبه شود.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۶ آذر ۱۳۹۵ساعت: ۱۰:۵۲:۵۵ توسط:امين موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :