Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50546 Library:50634 in /home/bigsite/public_html/blog/post.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigsite/public_html/blog/post.php:10) in /home/bigsite/public_html/blog/post.php on line 24
راه‌هاي شناسايي يك كترينگ خوب چيست تهيه غذا تهيه غذا .

تهيه غذا

راه‌هاي شناسايي يك كترينگ خوب چيست

يكي از تفريحاتي كه در اين سفرها مي‌تواند دلچسب باشد و حسابي حال آدم را جا بياورد، غذا خوردن همراه با خانواده در رستوران‌هاي شهري و بين شهريو همچنين كترينگ است، اما اين كه چه رستوراني هنگام تهيه و طبخ و سرو غذا نكات بهداشتي را رعايت مي‌كند و مي‌تواند با استفاده از بهترين مواد اوليه، غذاي سالم و با كيفيت تحويل مشتري دهد، يكي از نكات مهمي است كه خانواده‌ها را سردرگم مي‌كند.

به گزارش سلامت نيوز به نقل از روزنامه جام جم، دكتر آراسب دباغ‌مقدم، متخصص علوم و صنايع غذايي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي با اشاره به اين كه معيارهاي بهداشتي براي انتخاب يك رستوران خوب در سه گروه اصلي قرار مي‌گيرد، به جام‌جم مي‌گويد: بهداشت محيط غذاخوري، بهداشت خدمه رستوران و تميز بودن وسايل و ابزار سرو غذا، مواردي است كه در نگاه اول بايد مورد ارزيابي مشتريان قرار گيرد .

رفتار بهداشتي، مهم‌تر از نظافت ظاهري

دكتر دباغ‌مقدم در پاسخ اين پرسش كه آيا شيكي و تميزي رستوران، نظافت ظاهري كاركنان و رعايت ادب و احترام از جانب خدمه مي‌تواند الزاما و صرفا نشان‌دهنده بهداشت كترينگ باشد، مي‌گويد در نظر گرفتن رفتارهاي بهداشتي گارسون (مهماندار) و خدمه سرو غذا بهترين گزينه براي سنجش بهداشت يك رستوران است. مثلا خدمه از نظر ظاهري، موهاي مرتب و صورت اصلاح شده داشته باشند، ناخن‌هايشان كوتاه و زير آن پاكيزه باشد و لباس فرم سفيد و تميز به تن داشته، عرق نكرده و سيگاري نباشند. هنگام سرو غذا نيز اجتناب از انتشار قطرك‌هاي بزاقي از طريق سرفه و عطسه و صحبت نكردن روي غذا، استفاده از دستمال تميز براي نظافت سطح ميز يا تعويض نايلون روميزي، گرفتن ليوان و بشقاب‌ها از زير و نه از لبه آنها و فاقد لكه بودن ظروف شيشه‌اي و قاشق و چنگال ازجمله مهم‌ترين موارد بهداشتي است كه اگر به آن عمل شود، مي‌توان گفت هنگام طبخ غذا احتمال رعايت موازين بهداشتي وجود دارد .

كارت و گواهينامه آموزش بهداشت

اغلب خانواده‌ها مي‌دانند با ورود به يك غذاخوري به كارت بهداشت كارگران رستوران كه اغلب به ديوار نصب يا زير شيشه ميز گذاشته مي‌شود، دقت كنند. دكتر دباغ‌مقدم مي‌گويد، با وجود اين كه اخذ كارت و گواهينامه بهداشت خدمه غذاخوري‌ها جزو الزامات قانوني است، اما چون اغلب كارگران رستوراني تبعه كشورهاي خارجي هستند و به صورت فصلي كار مي‌كنند، كارت بهداشت ندارند و اكثرا كارت‌هايي در معرض ديد مشتريان قرار مي‌گيرد كه مربوط به چند نفر از خدمه ثابت رستوران است كه در تهيه و طبخ و سرو غذا دخالتي ندارند. در خصوص گواهينامه‌هاي آموزش بهداشت هم برخي رستوران‌ها به شكل صوري اين گواهينامه‌ها را تهيه مي‌كنند و در اختيار كارگران رستوران مي‌گذارند .

كترينگ توسط دو ارگان سازمان دامپزشكي و بهداشت محيط نظارت مي‌شوند و تعزيرات هم با اين دو ارگان گشت مشترك دارد.

دكتر دباغ‌مقدم در خصوص وظايف اين ارگان‌ها مي‌گويد بازرسان سازمان دامپزشكي روي سلامت و بهداشت و ايمني مواد گوشتي كبابسراها، جوجه كبابي‌ها و در كل هر غذاخوري كه با گوشت سرو كار دارد نظارت مي‌كنند. ضابطين بهداشت محيط نيز در خصوص بهداشتي بودن محيط رستوران، نظافت ابزار و وسايل پخت و پز و سرو و سلامت غذا نظارت دارند و ماموران تعزيرات هم در صورت كم فروشي و ارائه اقلام غذايي با قيمت‌هاي خارج از تعرفه با متخلفان برخورد و اغلب آنان را جريمه نقدي مي‌كنند.

دكتر دباغ‌مقدم مي‌گويد، با اشاره به اين كه جمعيت كلانشهري همچون تهران زياد است و امكان دارد بازرسان با فواصل طولاني‌تري براي نظارت به يك رستوران مراجعه كنند، بهتر است خانواده‌ها خود با در نظر گرفتن ملاك‌هاي بارز يك رستوران خوب، از مراجعه به رستوران‌هايي كه كيفيت غذايي‌شان پايين است و از بهداشت مطلوبي برخوردار نيستند اجتناب كنند.

اين كه يك كترينگ براي طبخ غذا از بهترين مواد اوليه تازه با ارزش تغذيه‌اي بالا و شيوه طبخ صحيح استفاده كند،‌ به تنهايي نمي‌تواند ملاك خوب بودن يك رستوران باشد. دكتر دباغ‌مقدم ضمن اشاره به اين موضوع مي‌گويد، شايد اين رستوران از نظر تغذيه‌اي غذاي باكيفيتي در اختيار مشتري قرار دهد، اما ممكن است از نظر بهداشت و ايمني هنگام تهيه غذا، مواردي را زير پا گذاشته باشد كه تهديد‌كننده سلامت غذا و مشتري باشد.

اين عضو هيات علمي دانشگاه در پاسخ اين پرسش كه آيا قيمت بالاي غذاي برخي كترينگ مي‌تواند ملاك درستي براي اعتماد افراد به سلامت و مرغوبيت غذا باشد، مي‌گويد: قيمت بالاي غذا الزاما نشان دهنده استفاده از بهترين مواد اوليه براي تهيه غذا نيست، اما اگر اين قيمت از حد متعارف آن پايين‌تر باشد بايد بيشتر به كيفيت پايين غذا مشكوك شد. به گفته اين متخصص بهداشت مواد غذايي، بيشتر رستوران‌ها به دليل هزينه آب و برق و اجاره مكان و ماليات تا حدود 50 درصد روي نرخ غذاها مي‌كشند، اما درباره غذاهايي كه با قيمت‌هاي بسيار پايين‌تر از تعرفه عرضه مي‌شوند، مي‌توانيم بگوييم يا از حجم غذا كم يا آن كه از نامرغوب‌ترين مواد غذايي استفاده مي‌كنند .


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۰ آذر ۱۳۹۵ساعت: ۱۰:۵۹:۱۸ توسط:امين موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :