تهيه غذا

براي راه اندازي كترينگ خانگي چه كنيم

در ابتدا بايد چه چيزهايي بدانيد؟

اگر مغازه از خودتان است و مي خواهيد از مشتريانتان همان جا پذيرايي كنيد. بايد آن را تجهيز كنيد. اگر مي خواهيد غذا را همان جا توليد كنيد، نياز به يك آشپزخانه با تجهيزات كامل داريد. اما بهتر است بدانيد بيشتر كساني كه وارد اين كار شدند غذاهايشان را در محل ديگري مانند خانه به صورت نيم پز و حتي كاملا پخته توليد مي كنند و فقط در محل كارشان آن را گرم مي كنند. پس داشتن يك فر و يك يخچال كه آن را شركت هاي نوشابه سازي به شما به صورت رايگان خواهند داد، كافيست. اما اگر مي خواهيد فقط در حد يك «تحويل غذاي ساده» عمل كنيد و تنها غذا را به دست مشتريانتان برسانيد آشپزخانه خانه خودتان براي شروع كار كافيست و بهتر است به فكر بسته بندي محصولاتتان باشيد. بسته بندي هاي جذاب تر مشتريان بيشتري هم با خود مي آورند. اما بهتر است كم كم در حياط خلوت، پاركينگ و يا حياط بساط تازه اي به پا كنيد.

به چندنفر نياز داريد؟

توليد يك كترينگ خانگي در كمترين حالت به دونفر نياز دارد. يك نفر كه كار توليد غذا را انجام دهد و شخص ديگري كه غذا را به دست مشتري برساند. اگر مي خواهيد تحويل هم داشته باشيد بايد به فكر يك پيك موتوري هم باشيد. حواستان باشد هرچه حجم كار را بالا ببريد افراد بيشتري را لازم داريد. به طور معمول ۵ نوع غذا از يك آشپز بر مي آيد و به همين نسبت بايد آشپز اضافه كنيد.

چقدر پول نياز داريد؟

براي تجهيز محل پذيرايي از مشتريان در مغازه، حداقل ۴ ميليون تومان بايد خرج ام دي اف كاري و تجهيز ميز و صندلي هايتان بكنيد. اگر غذاها را مي خواهيد به شكل بسته هاي يكبار مصرف عرضه كنيد هر پك غذايي حدود ۸۰۰ تومان هزينه دارد. اما اگر مي خواهيد در محل كسب غذاها را به صورت ظروف آركوپال و يا چيني عرضه كنيد. بسته به جنس از ۳۰۰ تا ۸۰۰ هزارتومان خرج داريد.  مايكروفر و يا گاز براي گرم كردن غذا،هركدام بسته به جنس و كيفيتشان بين ۷۰۰ تا يك و نيم ميليون تومان قيمت دارند. هرچه تعداد و نوع غذاي شما بالاتر برود، طبيعتا خرج مواد غذايي شما نيز بيشتر مي شود. اما به طور متوسط روزانه حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزارتومان خرج موادغذايي مي كنيد. اگر مغازه براي خودتان نيست هم كه بسته به موقعيت و بزرگي آن اجاره بها را بايد در كار در نظر بگيريد.

چه غذاهايي درست كنيد؟

به طور معمول در كترينگ  خانگي و بسته بندي شده، كشك بادمجان، ميرزا قاسمي، كتلت، كوكوي سيب زميني، كوكو سبزي، كوفته، دلمه است. غذاهاي خورشتي كمتر در اين قسمت قرار مي گيرند اما همچنان طرفداران خودشان را دارند. مي توانيد از چند چاشني متنوع مانند سالاد، ترشي، ماست و سبزي خوردن با قيمت مناسب نيز براي جذاب تر شدن منو استفاده كنيد.

چه طور غذا درست كنيد؟

هرچه دور ريز غذاهايتان كمتر باشد. به نفع شماست. پس بدانيد روز اول كسي شما را نمي شناسد پس بايد با تعداد غذاهاي كمتري شروع كنيد و آرام آرام كار را گسترش بدهيد. اگر مغازه داريد تعداد مشتريان شما روز اول بيشتر است و سرعت اضافه شدن آنها سريع تر اتفاق مي افتد. پس به نظر مي رسد روزي ۳۰ تا ۵۰ غذا براي روزهاي اول منطقي تر به نظر برسد. غذاها بايد از شب قبل آماده و يا حتي نيم پز شوند تا روز بعد روند توليد سريعتر و بي دردسر تر انجام شود. كيفيت را فراموش نكنيد حتي اگر سود كمتري ببريد و يا مجبور شويد كمي قيمت را بالاتر ببريد.

چقدر بفروشيد؟

همه ما دوست داريم غذاي خوب بخوريم. پس نبايد به بهانه پايين نگه داشتن قيمت، كيفيت را فدا كنيد. اما به اين بهانه قيمت را بيش از حد بالا نبريد بلكه بسياري از كارمندان و دانشجوياني كه مشتري شما مي شوند قيمت شما را قبل از خريد لحاظ مي كنند. پس اگر قيمتتان را بالا ببريد. حجم زيادي از مشتريان خود را از دست مي دهيد. قانون «سود كم براي فروش بيشتر» را در كارتان لحاظ كنيد.

نام تجاري مناسب پيدا كنيد!

انتخاب اسم مناسب و جذاب براي هر برند تجاري يكي از عوامل مهم موفقيت آنهاست. گذاشتن نام فاميلي خيلي وقت است كه از دور خارج شده است. اسمي كه هيچ گاه از ياد مشتري نرود و بتواند به بقيه پيشنهاد بدهد، عامل بسيار مهمي در كار به حساب مي آيد.

تبليغات فراموش نشود

به اين فكر كنيد چه شركت ها و اداره هايي در نزديكي محل مورد نظر شما فعاليت مي كنند و شما مي توانيد به آنها براي وعده ناهار كمك كنيد. براي همين بهتر است تراكت توليد كنيد و به دست كارمندانشان برسانيد. مي توانيد تعدادي از برگه هاي تبليغ را هم به سوپرماركت هاي همان حوالي بفرستيد تا هنگام خريد افراد به دستشان برسانند.

با غذاهاي مانده چه كنيم؟

بيشتر غذاها اگر بخواهند دوباره براي روز بعد به يخچال برگردند كيفيت شان را تا مقدار زيادي از دست مي دهند. هيچ وقت غذاي مانده به دست مشتري ندهيد. چون او براي هميشه با شما خداحافظي مي كند. بهتر است غذاهاي مانده روز را به خانه ببريد و خودتان مصرف كنيد. حتي مي توانيد آن ها را به دست نيازمندان برسانيد. مطمئن باشيد اين كار خير شما بي جواب نمي ماند.

خاطره خوب بسازيد

مشتري شما بعد از خوردن غذاي شما بايد از آن لذت ببرد تا خودش و ديگران را دعوت به خريد غذاي شما كند. پس سعي كنيد در همان خريد اول برايش خاطره ساز باشيد. آوردن به موقع غذا، بسته بندي جذاب ويا يك ابتكار و نوآوري كه قبلا در جاي ديگري نديده است حتما او را دوباره به سمت شما خواهد كشيد.

اميدتان را از دست ندهيد

هيچ كترينگ  و يا رستوران مشهوري روز اول را پرفروش و خارق العاده آغاز نكرده كه شما بخواهيد دومين نفر باشيد. پس اميدتان را از دست ندهيد و به تلاشتان براي بهبود كيفيت غذا و سرويس دهي ادامه دهيد.



برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ آذر ۱۳۹۵ساعت: ۰۹:۵۳:۴۰ توسط:امين موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :