تهيه غذا

نحوه دريافت پروانه كسب كترينگ

يكي از پر طرف دار ترين اماكني كه  توجه شهروندان را به خود جلب مي كند بي ترديد به كترينگ و غذا خوري هاي شهر ارتباط پيدا مي كند. براي بررسي عملكرد رستوران هاي شهر به سراغ علي‌اصغر مير ابراهيمي رئيس اتحاديه صنف رستوران‌داران و سلف سرويس‌هاي تهران و كشور رفتيم. او اعتقاد دارد قانون مي‌گويد براي راه‌اندازي يك رستوران بايد جواز كار كسب كرد ولي متأسفانه برخي قانون را رعايت نمي‌كنند كه ما به محض اطلاع برخورد مي‌كنيم. متن كامل اين گفت و گو را در ادامه مي خوانيد:

يكي از كار‌هاي كه اتحاديه تحت نظارت شما انجام مي‌دهد دادن پروانه كسب به كترينگ است. لطفاً برايمان توضيح دهيد يك رستوران چگونه پروانه كسب دريافت مي‌كند؟

ابتدا صاحب رستوران براي شروع فعاليت براي كسب پروانه كار به اتحاديه مراجعه مي‌كند. كارشناسان اتحاديه پس از بررسي‌هاي لازم و ثبت درخواست در دفتر، ضوابط موجود را بررسي مي‌كنند از جمله داشتن پاركينگ، واقع نشدن در بزرگراه، حريم چهارراه يا عدم مجاورت با مدرسه دخترانه و... سپس موارد شخصي درخواست‌كننده مانند سوء‌پيشينه كنترل مي‌گردد. بعد مدارك به پليس + 10 تحويل مي‌شود. در ادامه پرونده به اماكن فرستاده مي‌شود تا اگر ايرادي از نظر اماكن دارد؛ برطرف شود.

اتحاديه با چه نهادهايي براي نظارت بر رستوران‌ها همكاري دارد؟

اخيراً تعاملاتي با وزارت بهداشت و درمان كشور و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران در حوزه نظارت بر رستوران‌ها داشته‌ايم.

طرح دوستدار سلامت از اين تفاهمنامه سرچشمه مي‌گيرد؟

اين طرح با برقراري تفاهمنامه بين اتحاديه و معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي تهران اجرا شد. با اجراي طرح رستوران‌هاي تهران از نظر رعايت اصول بهداشتي، كيفيت غذا و مشتري‌مداري تحت بررسي و نظارت قرار مي‌گيرند و در پايان به آنان لوح دوستدار سلامت مشتري اهدا مي‌شود.

مي‌توانيد توضيح بيشتري بدهيد؟

بله. روش كار به اين صورت است كه رستوران‌داران خود از اتحاديه درخواست مي‌كنند تا از رستوران آنها بازديد شود تا درصورت فراهم بودن شرايط مناسب به آنها لوح دوستدار سلامت مشتري اهدا شود. سپس كارشناسان از رستوران بازديد مي‌كنند. در صورت فراهم بودن شرايط، لوح به رستوران داده مي‌شود. البته اين لوح امتياز‌بندي دارد و به طلايي، نقره و برنز درجه‌بندي مي‌شود.

مردم از كجا مي‌توانند تشخيص بدهند كه رستوراني لوح سلامت دارد؟

معمولاً كترينگ جواز كسب و شناسنامه صنفي خود اعم از لوح سلامت را در مدخل ورودي نصب مي‌كنند.

هنوز برخي از رستوران‌ها جواز كسب ندارند، چرا؟

قانون مي‌گويد براي راه‌اندازي يك رستوران بايد جواز كار كسب كرد ولي متأسفانه برخي قانون را رعايت نمي‌كنند. ما به محض اطلاع برخورد مي‌كنيم. البته سياست دولتمردان اين است كه در اين زمينه همكاري‌هاي لازم انجام شود چون معتقدند كه نبايد از اشتغالزايي جلوگيري كرد.

يك رستوران سنتي از ديد شما چه ويژگي‌هايي دارد؟

رستوران سنتي از نظر معماري و سبك تزيينات داخلي متفاوت از ساير رستوران‌هاست به علاوه بايد متراژي بالاي 200‌متر داشته باشد. از طرف سازمان ميراث فرهنگي نيز پروانه كسب داشته باشد.

چرا قيمت غذا‌ها در رستوران‌هاي فرنگي بيشتر از ايراني يا سنتي است؟

قيمت‌ها بسته به نوع خدمات، سرويس دهي، كيفيت غذا و امكانات موجود در هر رستوراني متفاوت است. ربطي به نوع رستوران ندارد بلكه به نحوه و كيفيت پذيرايي و غذا مربوط مي‌شود.

نظارت بر رستوران‌ها چگونه صورت مي‌پذيرد؟

به‌صورت انتخابي و دوره‌اي است. بازرسي‌ها توسط كارشناسان واداره اماكن صورت مي‌گيرد. اگر تخلفي ديده شود تذكر مي‌دهيم.

رستوران‌داران از عدم حمايت مسئولان گله‌مند هستند چرا براي اين صنف تسهيلاتي در نظر نمي‌گيريد؟

اتحاديه پيگيري‌هاي لازم را انجام داده است. درخواست بسته انرژي مانند آب، برق و گاز را براي صنف كترينگ از وزارت بازرگاني كرديم ولي هنوز جوابي نيامده است.

در زمينه آموزشي براي رستوران‌ها چه اقداماتي انجام داده‌ايد؟

در زمينه آموزش با دانشگاه تهران تعامل داريم. در حال حاضر تعدادي از رستوران‌داران در دانشگاه كارآفرين دانشگاه تهران دوره فشرده رستوران‌داري را ديده‌اند.

يك رستوران استاندارد چه ويژگي‌هايي دارد؟

در حال حاضر در رستوران‌ها سرويس استاندارد جهاني داريم ولي رستوران‌هاي كشور ما تا سرويس استاندارد جهاني خيلي راه دارند.

اتحاديه چه اهدافي را دنبال مي‌كند؟

اتحاديه دوستدار سلامت است، هدف اتحاديه اين است كه از مزرعه تا بشقاب روي ميز سلامت باشد. كار ما كمتر از يك پزشك نيست. ما مي‌خواهيم غذاي سالم به دست مردم برسد.

چشم‌انداز آينده اتحاديه چيست؟

قرار است كترينگ نيز مانند هتل‌ها، ستاره‌دار شوند به علاوه ارتباطات با رستوران‌ها از طريق اتحاديه به‌صورت الكترونيكي انجام مي‌شود.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۸ آذر ۱۳۹۵ساعت: ۱۰:۰۲:۱۱ توسط:امين موضوع:

نظرات
نام : manicure     ایمیل : [ آدرس ایمیل ]     سایت : [ آدرس وبسايت ]
متن : Hi to all, since I am genuinely eager of reading this blog's post to be updated regularly. It carries nice stuff.
ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :