Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50546 Library:50634 in /home/bigsite/public_html/blog/post.php on line 10

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/bigsite/public_html/blog/post.php:10) in /home/bigsite/public_html/blog/post.php on line 24
40 نكته تغذيه‌اي و بهداشتي در تهيه غذا تهيه غذا تهيه غذا .

تهيه غذا

40 نكته تغذيه‌اي و بهداشتي در تهيه غذا

براي حفظ بيشتر ارزش غذايي و رعايت بهداشت در تهيه و صرف غذا رعايت نكات زير لازم است:

- از سرخ كردن زياد سبزي‌هاي مورد استفاده در غذاهايي همچون قورمه سبزي كه باعث از دست رفتن ويتامين‌هاي آن مي‌شود، خودداري كنيد.

- چربي‌هاي اضافه همراه با گوشت در انواع خورش و يا حتي قبل از چرخ كردن گوشت را تا حد ممكن جدا كنيد.

- پوست مرغ كه حاوي كلسترول فراوان است را قبل از طبخ به طور كامل جدا كنيد.

- از انواع حبوبات و سبزيجات بيشتري در داخل غذاها استفاده كنيد.

- تا حد امكان روغن مورد استفاده در طبخ غذاها را كاهش دهيد و به جاي سرخ كردن غذاها به تفت دادن آن‌ها اكتفا كنيد.

- از روغن‌هاي با اسيد چرب ترانس پايين (كمتر از 10 درصد) در طبخ غذا استفاده كنيد.

- در صورت لزوم از روغن مخصوص سرخ كردني براي سرخ كردن مواد غذايي استفاده كنيد.

- مصرف نوشيدني را به همراه غذا به حداقل برسانيد.

- در صورت مصرف نوشيدني، آب و دوغ كم نمك و بدون گاز را به ساير نوشيدني‌ها ترجيح دهيد.

- از بيش خواري در مصرف غذا خودداري كنيد و در صورتي كه حجم غذا بيش از نياز شماست، اضافه غذا را در ظروف در بسته در يخچال نگهداري كرده و در وعده غذايي بعد مصرف نماييد.

- ميزان نمك افزودني به غذا را محدود كنيد و فقط از نمك يددار تصفيه شده استفاده كنيد. از نمكدان هنگام غذا خوردن استفاده نكنيد.

- از مصرف «نمك سنگ» براي خيساندن برنج جدا خودداري كنيد. سنگ نمك به دليل ناخالصي‌هايي مانند گچ، آهك، شن و ماسه و آلودگي‌هاي مختلف سلامت شما را به خطر مي‌اندازد.

- از سوزاندن غذا در زمان كباب كردن يا پخت (كباب، جوجه كباب، ته ديگ و ...) خودداري و از مصرف بخش‌هاي سوخته غذا نيز پرهيز كنيد. بخش‌هاي سوخته غذا داراي مواد سرطان‌زا هستند.

- چنانچه از شير يا شيركاكائو براي پذيرايي استفاده مي‌كنيد، از شيرين كردن بيش از حد آن اجتناب كنيد. همچنين از شيرين كردن بيش از حد شربت‌ها به علت اين كه حاوي كالري بالايي هستند، خودداري كنيد.

- بيماران مبتلا به چربي خون بالا، ديابت و بيماري‌هاي قلبي عروقي بايد در مصرف غذاهاي چرب و در حجم زياد احتياط كنند.

- براي جلوگيري از نفخ حاصل از خوردن حبوبات در غذاها مي‌توانيد قبل از طبخ آن‌ها را به مدت حداقل 4 ساعت در آب بخيسانيد و پس از دور ريختن آب باقيمانده، حبوبات را به غذا اضافه كنيد.

- ترجيحا از خرما و كشمش به مقدار كم به جاي قند در كنار چاي استفاده كنيد.

- مصرف روزانه ميوه،سبزي تازه و شير و لبنيات كم چرب را فراموش نكنيد.

نكات بهداشتي در تهيه و مصرف غذا:

- دست‌هاي خود را قبل از تهيه غذا و در مواقع ضروري با آب و صابون بشوييد.

- تمامي سطوحي كه براي تهيه غذا و آشپزي استفاده مي‌كنيد قبل از هر گونه پخت و پز شسته و پاكيزه كنيد.

- تمامي غذاها را به ويژه گوشت، ماكيان، ماهي و تخم مرغ را به طور كامل بپزيد.

- از ظروف متفاوت و مجزا براي نگهداري، گوشت، ماكيان و ماهي استفاده كنيد.

- از كارد و تخته آشپزي مجزا براي مواد غذايي خام استفاده كنيد و بعد از هر بار استفاده آنها را به خوبي بشوييد.

- از ظروف مجزا براي نگهداري غذاهاي خام و پخته استفاده كنيد.

- غذاهايي مانند سوپ و خورش را قبل از مصرف دوباره، به خوبي بجوشانيد و مطمئن شويد دماي آن به 70 درجه رسيده است. تنها به گرم كردن آن اكتفا نكنيد.

- غذاهاي پخته را در درجه حرارت اتاق بيش از 2 ساعت نگهداري نكنيد. درب ظرف بايد حتما بسته باشد و غذا در معرض هوا قرار نگيرد.

همواره از مواد غذايي سالم و تازه استفاده كنيد.

- از مواد اوليه بهداشتي و پاستوريزه مانند كشك، شير، ماست و پنير پاستوريزه و كم چرب استفاده كنيد.

- سبزيجات را به خوبي بشوييد. سبزي‌هايي كه به صورت خام مصرف مي‌شوند و يا در تهيه سالاد به كار مي‌روند بايد كاملا شسته و ضد عفوني شده باشند. (سبزي‌هايي كه پخته مي‌شوند احتياج به ضد عفوني كردن ندارند فقط بايد حرارت براي پخت آنها كافي باشد.)

- از مواد اوليه‌اي كه تاريخ مصرف آن منقضي شده است استفاده نكنيد.

- در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنون دمكني استفاده نكنيد.

- در صورت تمايل به تهيه غذاي آماده از مراكز فروش غذا و رستوران‌ها، غذا را از مراكز معتبر و داراي مجوز بهداشتي تهيه كنيد.

- از سرو چاي داخل ليوان‌هاي پلاستيكي شفاف و يا غذا در ظروف پلاستيكي خودداري كنيد. استفاده از ظروف پلاستيكي براي ارايه نوشيدني‌ها و غذاهاي سرد بلامانع است.

- در توزيع غذا، ترجيحا از ظروف يكبار مصرف بر پايه گياهي استفاده كنيد.

- گوشت و مرغ را از مراكزي كه تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و سازمان دامپزشكي هستند، تهيه كنيد.

- از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلي و يا استفاده مكرر از روغن سوخته شده جدا خودداري كنيد.

- در صورت تمايل به مصرف مجدد غذاهاي نگهداري شده در يخچال، آن را به طور كامل گرم كنيد.

- از گرم كردن مكرر غذاي مانده و توزيع آن جدا خودداري كنيد.

- در صورت تهيه غذاهاي نذري مانند شله زرد، حليم و آش، از روغن، نمك و شكر به ميزان كافي استفاده كنيد.

- در تهيه غذاهاي نذري از روغن جامد استفاده نكنيد. روغن جامد حاوي مقادير زيادي اسيد‌هاي چرب اشباع و ترانس است كه خطر بروز بيماري‌هاي قلبي و عروقي را افزايش مي‌دهد.


برچسب: ،
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۴ مرداد ۱۳۹۵ساعت: ۰۸:۱۶:۵۳ توسط:امين موضوع:

ارسال نظر
نام :
ایمیل :
سایت :
پیام :
خصوصی :
کد امنیتی :